Skip to content

Microsoft Dataverse

Veilig gegevens opslaan en beheren binnen het Power Platform

Met de eenvoudig te configureren integratiefuncties die in Dataverse zijn ingebouwd. Is een diepgaande integratie met de cloudservices van Microsoft zoals Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365-plus toegang tot vele connectoren in Power Automate en Azure Logic Apps-Dataverse kan verbinding maken met de apparaten, apps, systemen, diensten en populaire SaaS-aanbiedingen die de gegevens voor uw bedrijf bevatten.

Dataverse

Wat is Microsoft Dataverse?

Met Dataverse kunt u gegevens die door bedrijfsapplicaties worden gebruikt veilig opslaan en beheren. De gegevens binnen Dataverse worden opgeslagen in een set tabellen. Een tabel is een set van rijen (voorheen records genoemd) en kolommen (voorheen velden/attributen genoemd). Elke kolom in de tabel is ontworpen om een bepaald type gegevens op te slaan, bijvoorbeeld naam, leeftijd, salaris, enzovoort. Dataverse bevat een basisset van standaardtabellen die typische scenario’s dekken, maar u kunt ook aangepaste tabellen maken die specifiek zijn voor uw organisatie en deze vullen met gegevens door gebruik te maken van Power Query.

Dataverse

Waarom zou je Dataverse gebruiken?

Standaard en aangepaste tabellen binnen Dataverse bieden een veilige en cloud-gebaseerde opslagoptie voor uw gegevens. Met tabellen kunt u een bedrijfsgerichte definitie van de gegevens van uw organisatie maken voor gebruik binnen de apps. Als u niet zeker weet of tabellen uw beste optie zijn, overweeg dan deze voordelen:

 

  • Eenvoudig te beheren – Zowel de metadata als de gegevens worden in de cloud opgeslagen. U hoeft zich geen zorgen te maken over de details van hoe ze worden opgeslagen.
  • Gemakkelijk te beveiligen – Gegevens worden veilig opgeslagen, zodat gebruikers deze alleen kunnen zien als u ze toegang verleent. Met rolgebaseerde beveiliging kunt u de toegang tot tabellen voor verschillende gebruikers binnen uw organisatie controleren.
  • Toegang tot uw Dynamics 365 Data – Gegevens uit uw Dynamics 365 applicaties worden ook opgeslagen binnen Dataverse, zodat u snel apps kunt bouwen die uw Dynamics 365 data gebruiken en uw apps kunt uitbreiden met Power Apps.
  • Rich metadata– Datatypes en -relaties worden direct binnen Power Apps gebruikt.
  • Logica en validatie – Definieer berekende kolommen, bedrijfsregels, workflows en bedrijfsprocesstromen om de kwaliteit van de gegevens te waarborgen en de bedrijfsprocessen te sturen.
  • Productiviteitstools – Tabellen zijn beschikbaar binnen de add-ins voor Microsoft Excel om de productiviteit te verhogen en de toegankelijkheid van de gegevens te garanderen.

 

Dynamics 365 en DataverseErvaar uw gegevens. Alle gegevens.

Dynamics 365 applicaties – zoals Dynamics 365 Sales, Dynamics 365 Customer Service of Dynamics 365 Talent – maken ook gebruik van Dataverse om de gegevens die ze gebruiken op te slaan en te beveiligen. Dit stelt u in staat om apps te bouwen door gebruik te maken van Power Apps en Dataverse direct tegen uw core business data, die al gebruikt wordt binnen Dynamics 365, zonder dat integratie nodig is.

Power Automate

Stroomlijn overbodige processen en automatiseer terugkerende taken via Microsoft Power Automate, waardoor businessmanagers zich kunnen concentreren op strategische kansen, operationele uitmuntendheid kunnen bereiken en veelbelovende bedrijfsresultaten kunnen behalen.

Power BI

Transformeer data naar zinvolle inzichten in welke vorm dan ook, in één oogopslag, op welke plaats dan ook. Power BI is een suite van zakelijke analysetools die gegevens analyseert en inzichten deelt in uw hele organisatie. Maak verbinding met tal van gegevensbronnen, begrijp en stimuleer waardevolle resultaten.