Skip to content
Home / Nieuws / Microsoft Power Apps / Microsoft Power Platform: 2021 Release Wave 1

Microsoft Power Platform: 2021 Release Wave 1

Power Platform or Dataverse

De nieuwe release voegt honderden nieuwe mogelijkheden toe aan het  Microsoft Power Platform. Dankzij deze nieuwe mogelijkheden zal uw bedrijf op nieuwe manieren gegevens analyseren, transformeren en automatiseren.

 

 

Microsoft PowerApps

 

Verbeterde applicaties zoeken en selecteren in PowerApps mobile

De ervaring voor mobiele applicaties van PowerApps is modern en intuïtief. Het ontdekken van applicaties is eenvoudiger, waardoor gebruikers sneller toegang hebben. Bovendien is het toevoegen aan favorieten of het vastmaken van applicaties veel eenvoudiger geworden en sneller voor toekomstig gebruik dankzij veegbewegingen in de lijst met applicaties.

 

Kenmerken:

  • De applicaties zijn netjes georganiseerd in relevante categorieën, zoals favorieten en herinneringen
  • Relevantere applicaties zoals favorieten, worden vooraan getoond voor een snellere selectie
  • Met de nieuw geïntroduceerde veegbewegingen kunt u snel een applicatie aan uw startscherm vastmaken of een applicatie aan uw favorieten toevoegen zonder meerdere keren te klikken

 

 

Model-driven applicatie adds in-app notificaties

Model-driven applicatie in-app meldingen worden aan gebruikers getoond als een meldingskaart of binnen het meldingscentrum. Meldingen zijn gericht aan de specifieke gebruiker en kunnen worden verzonden via externe systemen. Microsoft Power Automate is er één, of  bv. vanuit het systeem zelf. Een app-maker moet opt-in voor deze functie om de meldingen te laten verschijnen voor gebruikers binnen de model-driven applicatie.

 

 

Verbeterde navigatie in model-driven applicaties

Stel gebruikers in staat om productiever te zijn in zowel single- als multi-sessie model-driven applicaties met een verbeterde navigatie.

 

Kenmerken:

Het zijpaneel van de pagina maakt het mogelijk een pagina te openen aan de andere kant van de huidige pagina en blijft open zolang de huidige pagina open is. Dit maakt een bewerkingservaring mogelijk voor de gerelateerde gegevens.

App-makers kunnen de multi-sessie app-navigatie opheffen zodat met één klik naar een zijpaneel, een multi-sessie nieuwe sessie of een multi-sessie nieuwe pagina tab kan worden geopend.

 

 

 

Microsoft Power Automate

 

Flows triggeren wanneer een Microsoft Dataverse actie wordt aangeroepen

Met deze functie in Power Automate kunt u flows aanmaken die worden geactiveerd wanneer een actie wordt uitgevoerd binnen Microsoft Dataverse. Deze functie verbetert het werken met het common events model en zorgt zelfs voor een betere integratie met Dynamics 365 Finance and Operations.

 

 

Records zoeken in Microsoft Dataverse

Met deze functie kunt u cloud flows maken die een Microsoft Dataverse-actie bevatten om records te doorzoeken met behulp van relevance search, een op AI gebaseerde search die is gebouwd op Azure Cognitive Search.

Naast basis cross-entity zoeken, biedt deze actie ondersteuning voor matches op basis van Lucene query syntaxis.

 

Microsoft Dataverse

Microsoft heeft geen nieuwe functies op dit gebied vrijgegeven in de 2021 Release Wave 1. In november hebben ze echter de Common Data Service omgedoopt tot Dataverse.

 

Binnen dit releaseplan hebben ze de volgende informatie vrijgegeven:

  • Lever diensten met flexibiliteit: Voeg snel bedrijfswaarde toe met een uitbreidbaar dataplatform dat gebruik maakt van kant-en-klare gemeenschappelijke tabellen, uitgebreide attributen, semantische betekenissen en een open ecosysteem dat mogelijk wordt gemaakt door het Common Data Model.
  • Vergroot schaal en efficiëntie: Verhoog de productiviteit en verlaag de kosten door snel applicaties, processen en herbruikbare dataschema’s te ontwikkelen. Bouw, valideer en implementeer uw applicaties op herhaalbare wijze met behulp van GitHub en Azure DevOps.
  • Laat uw data slimmer werken: Krijg nauwkeurige inzichten door low-code AI-tools toe te voegen aan uw procesautomatisering. Identificeer en los dubbele en conflicterende gegevens op met een beheerd dataplatform dat ingebouwde bedrijfslogica en -regels bevat.
  • Vertrouw op de beveiliging van een vertrouwd platform: Bescherm uw gegevens met een robuuste infrastructuur voor beveiligingsbeheer die cruciale beveiligings- en nalevingsmogelijkheden biedt: geavanceerde versleuteling, uitgebreide toegangscontrole en diepgaande integratie met Azure Active Directory.

 

 

Wilt u meer weten over hoe uw bedrijf aan de slag kan? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.